[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

DPF

Hiukkassuodattimen (DPF)  optimointi.

Diesel autojen hiukkassuodattimet olleet pakollisia EU:ssa vuodesta 2007 lähtien. Suodattimen tarkoituksena on kerätä nokea pakokaasuista ja polttaa sen sisältämät saasteet tuhkaksi. Hiukkassuodattimet ovat erittäin vikaherkkiä. Tukkeutunut suodatin aiheuttaa vakavan moottorivaurion

Monien autojen huolto-ohjelmaan sisältyy suodattimen uusiminen määrätyn ajokilometrimäärän välein, hinta haarukka 1000€-5000€

Useat autovalmistajat kieltävät biodieselin käytön hiukkassuodatinmalleissaan (mm. Audi, Seat, Skoda, VW). Tästä ongelmasta päästään suodattimen optimoinnilla.

Auto, jossa on hiukkassuodatin, kuluttaa enemmän polttoainetta kuin sama auto ilman suodatinta mikä lisää CO2 päästöjä samassa suhteessa.

Lyhyet käyntijaksot saattavat tukkia suotimen niin pahasti, että moottori ei enää suostu käymään.Pahasti tukkeutunut suodatin voi aiheuttaa vakavan moottorivaurion.

Uusi hiukkassuodatin maksaa merkistä riippuen 1500 - 5000€ ilman vaihtotöitä.

Hiukkassuodattimen optimointi itsessään lisää hieman tehoa ja mahdollistaa suuremman tehon noston lastutuksessa.

Optimoimme hiukkassuodattimen toiminnan  jolloin vältytään suodattimen aiheuttamista vikakoodeista, vikatiloista ja tyhjennyspoltoista. 

Katsastuksessa mitattavat päästöt eivät lisäänny eikä poisto aiheuta vikakoodeja. CO2-päästöt laskevat hieman DPF-poiston myötä.